Onderling.be

Wat is onderling.be?

Onderling.be is een virtueel ontmoetingsplatform voor actieve (bestuurs)leden van zelfhulpgroepen en patiëntenverenigingen in Vlaanderen. Het is een initiatief van het Vlaams Patiëntenplatform vzw en Trefpunt Zelfhulp vzw.

Meer interactie, meer uitwisseling

Veel zelfhulpgroepen en patiëntenverenigingen willen graag meer uitwisselen met andere groepen. Dat bleek uit een bevraging van Trefpunt Zelfhulp eind 2012. Ook in de dagelijkse werking van het Vlaams Patiëntenplatform en Trefpunt Zelfhulp horen we het vaak: mensen vinden het nuttig en aangenaam om van gedachten te wisselen met leden van andere groepen.

Ontmoet andere verenigingen online

Waarom de online toer op? Met elkaar afspreken is in de praktijk niet zo simpel. Werk, gezin of de afstand beperken de opties. Sommigen kampen bovendien met fysieke of mentale belemmeringen. De toevallige ontmoetingen tijdens een studie- of vormingsdag bij het Vlaams Patiëntenplatform of Trefpunt Zelfhulp zijn erg verrijkend, maar te beperkt. Op onderling.be kan je contact leggen met mensen uit andere verenigingen als het voor jou uitkomt. Je kan inloggen waar en wanneer je maar wilt. Geen zorgen over privacy en veiligheid: na aanmelding ga je aan de slag in een afgeschermde omgeving.

Bespreek wat belangrijk is voor jouw vereniging

Een 1.500-tal groepen in België met naar schatting 200.000 leden. 170 verschillende problematieken, gaande van fysieke ziekten, over operatieve ingrepen, verslavingen en handicaps naar psychosociale problemen en bijzondere sociale situaties. Ook al liggen de thema’s en problematieken soms mijlenver uiteen, er zijn meer raakvlakken tussen de verenigingen dan je op het eerste zicht zou denken.

Je botst immers vaak op dezelfde obstakels: fondsen werven, vrijwilligers zoeken, de vzw-wetgeving regelen, een activiteit organiseren… Of je streeft dezelfde doelstellingen na: zinvol lotgenotencontact organiseren, ziektepreventie, sensibilisering van het grote publiek, lobbywerk bij de overheid… Op onderling.be vind je een platform om vragen te stellen en goede praktijken uit te wisselen.

Registreer je snel en denk mee op onderling.be!

Flyer onderling.be

Meer informatie

 

CONTACT:

Onderling.be
Parkstraat 45 bus 3608 - 3000 Leuven
016 32 32 24
info@onderling.be