Uit: Samenspraak 67 | Inhoudstafel >

Edito

Een nieuw jaar, een nieuwe website!

 

De voorbije maanden kreeg de website van het Vlaams Patiëntenplatform vzw een nieuwe look. De informatie die je op onze vorige website kon vinden, kan je uiteraard nu ook nog terugvinden. Toch voegden we extra informatie en functionaliteiten toe om onze website tot een echt informatieplatform te maken. Hieronder stellen we de nieuwe versie van www.vlaamspatientenplatform.be aan je voor!

De structuur van onze nieuwe website is grotendeels dezelfde als de bekende structuur van onze vorige website. Je vindt er informatie terug over de verschillende thema’s waar het Vlaams Patiëntenplatform aandacht aan besteedt, de verschillende standpunten die we doorheen de jaren uitwerkten, de activiteiten die we organiseren, onze publicaties, nieuwsberichten, informatie over onze leden en ten slotte ook informatie over ons. Op de homepagina staat er steeds een afbeelding centraal. Naast deze afbeelding vind je drie donkergroene vakken. Deze vakken bevatten informatie die we in het oog willen laten springen, zoals vacatures voor personen met een arbeidshandicap of onze laatste standpunttekst.

Thema’s en standpunten

Hier vind je informatie over de verschillende thema’s en standpunten waar de projectverantwoordelijken van het VPP mee bezig zijn. We werken de informatie regelmatig bij zodat de inhoud actueel blijft. De datum van de laatste aanpassing vind je steeds net onder de titel. Bovendien zullen er in de toekomst nog thema’s en standpunten bijkomen als onze werking verder uitgebreid wordt. Naast elk artikel staan er ten slotte links naar meer informatie over het onderwerp (bijvoorbeeld interessante websites of extra documenten). Heb je vragen over een thema of standpunt of wil je graag je verhaal hieromtrent kwijt? Neem dan contact op met de projectverantwoordelijke die zich met dit thema bezighoudt. Een lijst van de personeelsleden en hun verantwoordelijkheden vind je bij ‘Over ons’.

Activiteiten

Het Vlaams Patiëntenplatform organiseert een hele waaier aan activiteiten, gaande van denkdagen en infomomenten over online bevragingen en open studiedagen tot studiegroepen en klankbordgroepen. Meer uitleg over elk van deze activiteitentypes vind je terug op onze website. Bovendien kan je steeds zien wanneer en waar de volgende activiteiten plaatsvinden.

Nieuwsbrief en andere publicaties

Onder de titel ‘Publicaties’ vind je de verschillende publicaties van het VPP (nieuwsbrieven, brochures, jaarverslagen, memoranda en onderzoeken) terug, maar ook de bevragingen die we organiseren. De nieuwsbrief kan je op verschillende manieren raadplegen. Je kan het volledige bestand als PDF downloaden of online bekijken, zoals dat op onze vorige website het geval was. Daarnaast kan je ook elk artikel apart bekijken op onze website. Diegenen die onze nieuwsbrief digitaal ontvangen, zullen ook gemerkt hebben dat ze de nieuwsbrief zowel volledig kunnen lezen als per artikel doorklikken om enkel dat specifieke artikel te lezen.

Nieuws

In de categorie ‘Nieuws’ vind je zowel persberichten van het VPP als relevante nieuwsberichten uit kranten of tijdschriften. Het is steeds mogelijk om een reactie op een van de pers- of nieuwsberichten achter te laten. Wanneer je een reactie plaatst, worden wij hiervan op de hoogte gebracht. Op die manier kan je er dus zeker van zijn dat je reactie gelezen en meegenomen wordt.

Informatie over onze leden en over ons

Onder de titel ‘Leden’ plaatsten we – net als op onze vorige website – een overzicht van onze ledenverenigingen. Bovendien vind je er informatie over hoe jouw vereniging lid kan worden van het VPP en wat de voordelen daarvan zijn. Bij ‘Over ons’ vind je meer informatie over de missie en het doel van het Vlaams Patiëntenplatform en over onze werking. Bovendien vind je er ook terug wie in onze Raad van Bestuur zetelt en hoe de personeelsploeg samengesteld is.

Vragen stellen via de website

Op de kaft van deze nieuwsbrief vind je alvast onze contactgegevens. Je kan ons altijd vragen stellen via e-mail, maar je kan ons ook bellen of een brief sturen. Daarnaast biedt onze website ook enkele mogelijkheden om vragen te stellen of bezorgdheden en knelpunten te formuleren.

  • Onder de titel ‘Over ons’ vind je een overzicht van de personeelsleden en hun thema’s. Op die manier kan je contact opnemen met een specifieke medewerker die het best op jouw vraag zal kunnen antwoorden.
  • Met onze nieuwe website introduceerden we ten slotte de mogelijkheid om je vraag te stellen via ons contactformulier. Dit formulier bereik je door rechts bovenaan op ‘Contact’ te klikken. Vul hier je gegevens in, stel je vraag en wij geven je zo snel mogelijk een antwoord!

Toekomstmuziek: inloggen met een wachtwoord

Op onze nieuwe website zal het op termijn ook mogelijk zijn om verslagen van bijvoorbeeld studiegroepen, denkdagen en klankbordgroepen te raadplegen. Momenteel zijn we bij het VPP nog aan het bekijken welke informatie we op het beveiligde gedeelte van de website beschikbaar willen maken en hoe dat precies in zijn werk zal gaan. Wanneer we hier een concreter beeld van hebben, bezorgen we je zeker tekst en uitleg!

We wensen je veel succes met het verkennen van onze nieuwe website!

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem contact op met Lore Dupont (lore.dupont@vlaamspatientenplatform.be of 016 23 05 26).

Overname van inhoud

Alle artikels uit de nieuwsbrief van het Vlaams Patiëntenplatform mogen overgenomen worden mits bronvermelding, als volgt: © (jaartal) Vlaams Patiëntenplatform. Het Vlaams Patiëntenplatform verdedigt de belangen van de patiënt bij het politiek beleid en de gezondheidsinstellingen. www.vlaamspatientenplatform.be.