Uit: Samenspraak 98 | Inhoudstafel >

Edito

20 jaar Vlaams Patiëntenplatform: vier jij met ons mee?

In 2019 blaast het VPP 20 kaarsjes uit en dat willen we uiteraard met jou vieren! Hieronder vind je een overzicht van wat je tijdens dit feestjaar nog mag verwachten.

Terugblik op 20 jaar patiëntenparticipatie en vooruitblik op toekomstige geneeskundige ontwikkelingen  - 27 september 2019 - Health House in Leuven

Op 27 september is het feest! Samen jou vieren we dat het VPP 20 jaar bestaat. We blikken terug op 20 jaar patiëntenparticipatie maar kijken ook vooruit. Zullen ziekenhuizen er in de toekomst anders uitzien? Zal je arts je gezondheid kunnen opvolgen van op afstand? Krijg je een sensor in je huis die een signaal doorstuurt als je onwel wordt en valt?  Health House toont op een interactieve manier welke invloed technologie heeft op de toekomst van onze gezondheid en zorg. Om ons 20-jarig bestaan te vieren nodigen we je graag uit voor een rondleiding in het Health House. We sluiten de dag af met een receptie. Wil je meer ontdekken over het Health House? Neem dan een kijkje op hun website www.healthouse.be.

Deze activiteit is enkel toegankelijk voor de leden van onze patiëntenverenigingen.

 

Voorstelling boek ‘Meer dan mijn ziekte’ - 15 oktober 2019 – Leuven

In dit boek zoekt het VPP naar antwoorden op actuele vragen uit het gezondheidsbeleid. We gaan in dialoog met patiëntenverenigingen, beleidsmakers, vertegenwoordigers van de zorgsector en academici. Van daaruit wijst het VPP op de noden en beperkingen die er momenteel bestaan voor patiënten. Het VPP toont met concrete handvaten aan hoe kwaliteitsvolle en toegankelijke zorg werkelijk ontstaat. Voor iedereen die de patiënt een stem en een gezicht wil geven is dit boek essentieel.

Studiedag ‘Samen keuzes maken over persoonlijke zorg’ - 29 november 2019 - VAC in Leuven

Op deze studiedag wordt de Doelzoeker voorgesteld. Het VPP ontwikkelde de Doelzoeker om patiënten te helpen nadenken over wat ze belangrijk vinden in het leven, wat ze graag doen en wat hen levenskwaliteit bezorgt. Dit instrument helpt om concrete levensdoelen te formuleren en de patiënt kan die gebruiken in gesprekken met zijn of haar zorgverlener.

Wil je er graag bij zijn? Noteer alvast deze data in je agenda! De officiële uitnodigingen met mogelijkheid om in te schrijven, volgen nog.

 

Overname van inhoud

Alle artikels uit de nieuwsbrief van het Vlaams Patiëntenplatform mogen overgenomen worden mits bronvermelding, als volgt: © (jaartal) Vlaams Patiëntenplatform. Het Vlaams Patiëntenplatform verdedigt de belangen van de patiënt bij het politiek beleid en de gezondheidsinstellingen. www.vlaamspatientenplatform.be.