Categorieën

Archief


3 vacatures bij het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van Zorg (VIKZ)

Gepost op 14 augustus 2018

Het VIKZ werd eind 2017 opgericht en is een overkoepelende structuur waarbinnen de algemene ziekenhuizen, de instellingen van geestelijke gezondheidszorg, de eerstelijnszorg en de ouderenzorg hun gevoerde kwaliteitsbeleid kunnen ontwikkelen. Voor de verdere uitbouw van VIKZ lopen vacatures voor Data-analisten, een Coördinator en een Office manager.

Lees verder...Column: Artsenverkiezingen: de wishlist van de patiënt

Gepost op 26 juni 2018

De artsenverkiezingen lopen. Op Twitter gaat het er hevig aan toe en worden standpunten met scherpe woorden verdedigd. Allemaal om het artsen beter te maken en gelukkig (hoop ik toch) ook voor de patiënt. Omdat artsenverkiezingen kijken naar de toekomst van de zorg, dacht ik: laat ik een inspiratielijstje maken vanuit het standpunt van de patiënt...

Lees verder...


Column: De patiënt in uw veilige handen. Of niet?

Gepost op 22 mei 2018

'We hebben een topgezondheidszorg' zeggen we. Maar we weten dat niet, meten te weinig en hebben geen enkel cijfer over medische ongevallen of medische incidenten in onze zorg. Voor ziekenhuizen vinden we een topje van de ijsberg terug via het Fonds medische ongevallen. Maar voor de eerste lijn zijn er geen cijfers beschikbaar. Al neemt een enkele eerstelijnsorganisatie wel al kleine initiatieven om incidenten in kaart te brengen.

Lees verder...