Categorieën

Archief

Persbericht VPP: Extra kosten voor niet-dringend patiëntenvervoer doorrekenen aan patiënt is ongepast

Gepost op 31 maart 2020

Het Vlaams Patiëntenplatform vzw reageert verontwaardigd op het advies van Belgambu, de Belgische Beroepsvereniging van Ambulancediensten, aan haar leden. Belgambu adviseert haar leden om extra tarieven voor het vervoer van patiënten met een besmettingsrisico op COVID-19 in te voeren. De extra kosten, tussen € 49 en € 83, komen bovenop de normale tarieven van het patiëntenvervoer. Op deze manier willen de ambulancediensten kosten voor onder andere persoonlijke beschermingsmiddelen of decontaminatiematerialen compenseren.

Lees verder...


Persbericht VPP: Vlaams Patiëntenplatform bezorgt tablets aan coronapatiënten

Gepost op 25 maart 2020

Het Vlaams Patiëntenplatform bezorgt 165 tablets aan de Vlaamse ziekenhuizen voor coronapatiënten die er behandeld worden. “We hopen dat patiënten die omwille van het coronavirus geïsoleerd worden op die manier nauw contact kunnen houden met familie en vrienden. Een ziekte zoals corona heeft niet alleen een fysieke maar ook een mentale impact op patiënten. Steun krijgen van familie en vrienden is in zo’n omstandigheden zeer waardevol”, zegt Ilse Weeghmans, directeur van het Vlaams Patiëntenplatform.

Lees verder...Activiteiten VPP geannuleerd

Gepost op 12 maart 2020

Omwille van het coronavirus hebben we beslist om alle activiteiten van het VPP met patiënten tot en met eind maart te annuleren. De algemene vergadering van 28 maart en het uitwisselingsmoment rond patiëntenparticipatie in de eerste lijn op 17 maart zullen dus alvast niet plaatsvinden.

Lees verder...