Categorieën

Archief

Vergelijking hospitalisatieverzekeringen mutualiteiten 2014

Gepost op 12 juni 2014

Het VPP heeft voor het derde jaar op rij de hospitalisatieverzekeringen van mutualiteiten vergeleken. In deze vergelijking wordt er gefocust op de dekking voor voorafbestaande aandoeningen.

Een voorafbestaande ziekte of aandoening is een gezondheidsprobleem dat aanwezig is tijdens het afsluiten van een hospitalisatieverzekering en dat je dus op je medische vragenlijst dient te vermelden. Het gaat niet over ziekten of aandoeningen die je tijdens de looptijd van verzekeringscontract gekregen hebt.

De vergelijking van de polissen van 2014 werd gemaakt op basis van de volgende vragen:

  1. Op welke manier vergoedt de hospitalisatieverzekering een hospitalisatie ten gevolge van een voorafbestaande aandoening of ziekte?
  2. Komt een voorafbestaande aandoening of ziekte  in aanmerking voor de waarborg ambulante kosten voor ernstige ziekten?

Naast deze twee dekkingen, zijn de volgende elementen ook belangrijk om te vergelijken als je een voorafbestaande aandoening hebt:

  • Voor welke ziekenhuisdiensten wordt de tussenkomst beperkt in bedrag of tijd (bijvoorbeeld voor bepaalde revalidatiediensten)? Zijn deze ziekenhuisdiensten belangrijk voor de behandeling van je voorafbestaande aandoening of ziekte?
  • Voor welke hospitalisaties worden de kosten van geestes- en zenuwziekten terugbetaald? Indien je voorafbestaande ziekte onder de noemer van geestes- en zenuwaandoeningen valt, dien je dit zeker na te gaan.

Deze elementen werden ook opgenomen in de vergelijking. Bijkomend stelde het VPP ook een overzicht van de premies op.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Voeg een reactie toe
Dit wordt niet getoond.