Categorieën

Archief

Test jouw kennis over kostprijs in het ziekenhuis met onze quiz 'Weet jij wat je betaalt in het ziekenhuis?'

Gepost op 15 maart 2021

7 op 10 van de opgenomen patiënten is onvoldoende op de hoogte over zijn kosten bij een ziekenhuisopname. Dat blijkt uit de Vlaamse Patiënten Peiling Algemene Ziekenhuizen. Nochtans kunnen deze kosten soms hoog oplopen. Bovendien is het een patiëntenrecht om informatie te krijgen over kosten voor je toestemt in een bepaalde behandeling in het ziekenhuis.

Om te testen hoe het gesteld is met de kennis over kostprijsinformatie ontwikkelde het VPP een quiz: https://nl.surveymonkey.com/r/ziekenhuiskost. Deelnemen aan de quiz duurt slechts vijf minuten en kan tot en met maandag 5 april. Bij elke vraag krijgt de deelnemer uitleg over het juiste antwoord zodat zijn kennis ook zal verbeteren.

Het VPP zal vervolgens, naar aanleiding van de Europese dag voor de rechten van de patiënt, de resultaten van de quiz publiceren en aandacht vragen voor het recht op geïnformeerde toestemming.

Dit item kwam ook aan bod bij de Inspecteur van Radio 2: https://radio2.be/de-inspecteur/patienten-schrikken-nog-te-vaak-van-hoge-ziekenhuisfactuur-ze-rekenen-mij-zonder#houvol#houvol 

Reacties

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Voeg een reactie toe
Dit wordt niet getoond.