Categorieën

Archief

Resultaten derde bevraging uitgestelde zorg

Gepost op 24 september 2020

Begin september lanceerde het VPP een derde bevraging in het kader van de coronacrisis en de gevolgen hiervan op de zorg voor personen met een chronische aandoening. Er werd bevraagd of en in welke mate zorg sinds 10 juli werd uitgesteld omwille van het coronavirus. Wanneer de afspraak wel kon plaatsvinden vroegen we ons af op welke manier dat gebeurde, of mensen voldoende geïnformeerd werden over de beschermingsmaatregelen en of ze zich hierdoor veilig voelden.
 
Uit deze derde bevraging blijkt dat sinds 10 juli nog 30% van de personen met een chronische aandoening zelf zorg uitstelt. Ze zijn voornamelijk angstig voor een besmetting, maar weten soms ook niet of hun zorgverlener de zorg opnieuw opstartte. 
 
Slechts een minderheid van de afspraken wordt uitgesteld. Bij de bevraagde beroepsgroepen (ziekenhuizen, huisarts, kinesitherapeut, klinisch psycholoog en/of psychotherapeut, psychiater, tandarts en thuisverpleegkundige) blijkt dat 85% van de afspraken plaatsvinden. De meeste van deze afspraken vinden plaats bij de zorgverlener zelf. Slechts 6% van de consultaties gaat op afstand door
 
Over het algemeen zegt de meerderheid van de personen met een chronische aandoening voldoende geïnformeerd te zijn over de beschermingsmaatregelen die genomen worden tijdens een afspraak. Ze voelden zich bovendien veilig met de beschermingsmaatregelen. 
 
 
Afbeelding: Freepik

Reacties

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Voeg een reactie toe
Dit wordt niet getoond.