Categorieën

Archief

Persbericht VPP: MyHealthViewer: een geïntegreerd platform met alle gezondheidsinformatie voor patiënt is stapje dichterbij

Gepost op 27 november 2018

Vandaag werd de MyHealthViewer (MHV) gelanceerd. Op dit patiëntenportaal kunnen burgers o.a. hun medicatieschema, vaccinaties, bevolkingsonderzoeken, het dossier van Kind & Gezin over hun kinderen en een samenvatting van het patiëntendossier (Sumehr) bekijken. 

De MyHealthViewer is gebruiksvriendelijker dan zijn voorganger, de PatientHealthViewer (PHV). “Het nieuwe portaal kan je online bekijken op www.myhealthviewer.be. De vorige versie moest je downloaden op de site van je ziekenfonds”, legt Ilse Weeghmans, directeur van het Vlaams Patiëntenplatform, uit. De ziekenfondsen ontwikkelden dit patiëntenportaal samen met het Vlaams agentschap Zorg en Gezondheid. Voor het Vlaams Patiëntenplatform is het belangrijk dat patiënten gegevens over hun gezondheid kunnen inkijken. Een patiënt die goed geïnformeerd is, staat sterker om samen met de arts beslissingen te nemen over zijn of haar behandeling.

“Het Vlaams Patiëntenplatform is blij dat ook de ziekenfondsen en de Vlaamse overheid zich inzetten om de patiënt online toegang te geven tot zijn dossier. We vinden het ook belangrijk dat burgers nu nog maar één keer moeten inloggen om hun gegevens te bekijken en dat dit nieuwe portaal gelinkt wordt aan het federale portaal, Mijngezondheid.belgie.be”, zegt Ilse Weeghmans. “Eén geïntegreerd platform waarop alle gezondheidsinformatie van de patiënt staan, is voorlopig nog toekomstmuziek, maar we zijn alweer een stap dichterbij”, aldus Ilse Weeghmans.

Het Vlaams Patiëntenplatform was nauw betrokken bij de ontwikkeling van het patiëntvriendelijk medicatieschema, dat ook te raadplegen is via de MyHealthViewer. Ook voor de verdere ontwikkeling van de MyHealthViewer hoopt het Vlaams Patiëntenplatform dat er een gebruikerscommissie zal wordt opgericht. Die moet erover waken dat er bij de verdere uitrol van de MyHealthViewer aandacht is voor de inbreng van de patiënt.

Reacties

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Voeg een reactie toe
Dit wordt niet getoond.