Categorieën

Archief

Persbericht: VPP blij met beslissing om risicopatiënten onder de 45 jaar voorrang te geven op gewone burgers bij coronavaccinatie

Gepost op 18 januari 2021

Sinds eind vorig jaar meer bekend werd over de vaccinatiestrategie rond COVID-19, ijverde het Vlaams Patiëntenplatform ervoor dat risicopatiënten jonger dan 45 eerder zouden gevaccineerd worden dan gezonde burgers. “Een mucopatiënt van 44 jaar heeft net zo goed bescherming tegen COVID-19 nodig als een oudere risicopatiënt,” zegt Ilse Weeghmans, directeur van het Vlaams Patiëntenplatform.

Foto: Ilse Weeghmans

De organisatie kaartte dit meermaals aan bij verschillende beleidsinstanties en op diverse werkgroepen rond vaccinatie. Het Vlaams Patiëntenplatform investeerde heel wat tijd in vergaderingen en contacten met beleidsmensen om ervoor te zorgen dat de vaccinatiestrategie zou worden aangepast. Op 4 december 2020 stuurde de organisatie ook een persbericht om zijn eis kracht bij te zetten.

De Hoge Gezondheidsraad zou een nieuw advies uitbrengen, waarin de groep risicopatiënten tussen +45 en -65 uitgebreid wordt met de groep van +18 en -45. Het Vlaams Patiëntenplatform juicht deze beslissing en de uitbreiding van risicopatiënten toe en is blij dat ook jongere risicopatiënten op erg korte termijn kunnen worden gevaccineerd. Voor meer details wachten we op de officiële beslissing.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Voeg een reactie toe
Dit wordt niet getoond.