Categorieën

Archief

Onderzoek niet-terugbetaalde vitaminen/mineralen en voedingssupplementen

Gepost op 31 juli 2014

Het Vlaams Patiëntenplatform zetelt in het Observatorium voor de Chronische Ziekten. Een werkgroep van dit Observatorium is bezig met een grondige analyse van de maximumfactuur (MAF), de maatregel die ervoor zorgt dat iemand jaarlijks slechts een bepaald maximumbedrag moet uitgeven aan medische kosten. Om te onderzoeken welke kosten niet worden opgenomen in deze maximumfactuur (en dus volledig ten laste blijven van de patiënt) hebben we de hulp van onze verenigingen nodig.
 
In een eerste fase wil de werkgroep graag zoveel mogelijk voorbeelden verzamelen van niet-terugbetaalde vitaminen/mineralen en voedingssupplementen. Later zullen ook andere categorieën van niet-terugbetaalde producten of verstrekkingen onderzocht worden. 
 
Indien de patiënten in je vereniging gebruik maken van vitaminen/mineralen of voedingssupplementen die niet worden terugbetaald, dan zouden we je willen vragen om op het formulier zoveel mogelijk informatie in te vullen over deze producten. Op die manier krijgt de werkgroep zicht op de kosten die ten laste blijven van de patiënt en kan gezocht worden naar een mogelijke oplossing. 
 
Hieronder kan je de volgende documenten downloaden:

Reacties

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Voeg een reactie toe
Dit wordt niet getoond.