Categorieën

Archief

Hervormingen re-integratie langdurig zieken (update)

Gepost op 07 februari 2017

Het voorbije jaar verschenen er in de media heel wat berichten omtrent nieuwe plannen voor de re-integratie van langdurig zieken door minister van Volksgezondheid Maggie De Block en minister van Werk Kris Peeters. De koninklijke besluiten die dit re-integratietraject regelen, lieten een hele tijd op zich wachten. Op 24 november werden ze eindelijk gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

Vanuit het Vlaams Patiëntenplatform volgden we dit thema van nabij op omdat werk een belangrijk thema is en we hierover regelmatig (ongeruste) vragen ontvangen van onze leden. Omdat we bij het overleg over de nieuwe plannen, ondanks herhaaldelijk aandringen, nauwelijks betrokken en geïnformeerd werden, was het erg moeilijk om onze leden over dit thema te informeren. Vaak kwam de informatie bij ons binnen via de media en we wilden absoluut vermijden om foute en/of onvolledige informatie te communiceren.

Door de publicatie van de koninklijke besluiten in het Belgisch Staatsblad is transparantie gecreëerd over de inhoud van de plannen. We blijven echter de uitvoering van de maatregelen bewaken. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Voeg een reactie toe
Dit wordt niet getoond.