Categorieën

Archief

Eindrapport Project gebruiksvriendelijk medicatieschema (Patiëntenperspectief)

Gepost op 31 augustus 2016

Er worden momenteel allerlei acties ondernomen om te komen tot een gedeeld medicatieschema binnen het onze gezondheidszorg. De patiënt en zijn mantelzorger worden daarbij niet vergeten. Zij zullen net zoals hun zorgverleners (online of op papier) toegang krijgen tot hun medicatieschema. Deze toegang kan patiënten en mantelzorgers ondersteunen bij het correct en veilig gebruik van geneesmiddelen.

Het Vlaams Patiëntenplatform vzw (VPP) stelt evenwel vast dat er nog veel vragen bestaan over de gebruiksvriendelijkheid van het medicatieschema voor patiënten en hun mantelzorgers. Het VPP startte daarom in samenwerking met UX Consult het project Gebruiksvriendelijk Medicatieschema (Patiëntenperspectief) op.

Aan de hand van specifieke methodieken werden verschillende types medicatieschema’s door patiënten en mantelzorgers op gebruiksvriendelijkheid getest. Deze gebruikerstesten leverde aanbevelingen en richtlijnen voor de visualisatie van een gebruiksvriendelijk medicatieschema op. U vindt deze aanbevelingen en richtlijnen in het eindrapport van het project. 
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Voeg een reactie toe
Dit wordt niet getoond.