Categorieën

Archief

E-health platform krijgt vorm

Gepost op 11 april 2012

Afbeelding

De Standaard berichtte op 11 april 2012 over de vorderingen van het  eHealth-platform, dat definitieve vormen begint aan te nemen. Het eHealth-platform wil de beveiligde uitwisseling van gezondheidsgegevens tussen zorgverleners stimuleren. Daarmee tracht zij de kwaliteit van zorg te verbeteren, fouten te verminderen en dubbele onderzoeken te vermijden.
Het Vlaams Patiëntenplatform is vooral tevreden dat tegemoet gekomen werd aan de eis van patiëntenkoepels om patiënten uitdrukkelijk te laten toestemmen alvorens gezondheidsgegevens uitgewisseld worden. Voorbeelden van gezondheidsgegevens die gedeeld zullen worden, zijn operatieverslagen, medicatieschema’s, overzichten van vaccinaties en allergieën, de ziektehistoriek van patiënten en laboresultaten. De proefprojecten rond het elektronisch medicatieschema volgen we in verschillende regio’s van nabij op.

Wil je meer informatie over de elektronische uitwisseling van gezondheidsgegevens en het eHealth-platform? Vraag dan ons dossier hierover op.

Reacties

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Voeg een reactie toe
Dit wordt niet getoond.