Categorieën

Archief

Communicatiecampagne toestemming delen gezondheidsgegevens van start!

Gepost op 20 mei 2015

Het RIZIV, de FOD Volksgezondheid en het eHealth-platform gaven op 19 mei 2015 het startschot voor een ruime communicatiecampagne over de toestemming voor gegevensdeling.

De elektronische en beveiligde uitwisseling van onze medische gegevens tussen de verschillende zorgverleners die wij raadplegen, houdt heel wat voordelen in: die professionals kunnen onze medische voorgeschiedenis inkijken en zo dus sneller een diagnose stellen waardoor overbodige onderzoeken vermeden worden. Die uitwisseling is echter alleen mogelijk indien wij als patiënten hiermee instemmen: dit is de geïnformeerde toestemming. Een communicatiecampagne wil deze toestemming meer onder de aandacht brengen.

Maggie De Block, minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid :

"De patiënt staat centraal in ons beleid en dankzij een goed beveiligde uitwisseling van patiëntengegevens krijgt de patiënt altijd de beste kwaliteit van zorg en bovendien sneller dan voordien. De patiënt kan zijn arts vertrouwen; de arts neemt de juiste beslissing dankzij de gegevens die zij of hij elektronisch kon raadplegen.”


Klik hier voor het volledige persbericht van het RIZIV, de FOD Volksgezondheid en het eHealth-platform.

Meer informatie over de geïnformeerde toestemming vind je ook bij het onderdeel ‘Toestemming delen gezondheidsgegevens’ op deze website of op www.patientconsent.be.

Reacties

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Voeg een reactie toe
Dit wordt niet getoond.