Categorieën

Archief

Aankondiging onderzoek "Duurzame Mantelzorg in Vlaanderen"

Gepost op 29 augustus 2014

Aankondiging onderzoek van het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en het Agentschap Zorg en Gezondheid

DUURZAME MANTELZORG IN VLAANDEREN
Uw ervaring maakt het verschil!

Hoe ervaart u de zorg voor een naast familielid of bekende? Op welke vlakken zou u, als mantelzorger, meer steun kunnen gebruiken om het nóg beter te doen en om te blíjven zorgen? Wat is er nodig om (ook) uw leven kwaliteitsvol te blijven invullen? Bent u tevreden over de dienstverlening en de informatie die u ontvangt? En wat verwacht u van de overheid?

De Vlaamse overheid is erg benieuwd naar uw antwoorden op deze en andere vragen. Mantelzorgers zijn onmisbare partners in de zorg. Daarom willen we leren uit uw dagelijkse ervaringen en zoveel mogelijk rekening houden met de diversiteit aan mantelzorgsituaties.

Met dit doel voor ogen organiseren het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en het Agentschap Zorg & Gezondheid dit najaar een grootschalige bevraging bij mantelzorgers van kwetsbare personen die een tegemoetkoming van de zorgverzekering ontvangen. Een toevallige selectie van vierduizend mantelzorgers in Vlaanderen zal thuis een brief ontvangen met een schriftelijk in te vullen vragenlijst. Misschien bent u wel één van hen! De vragenlijst peilt naar uw ervaringen, wensen en noden als mantelzorger. Het is voor ons erg belangrijk dat we zoveel mogelijk ingevulde vragenlijsten teruggestuurd krijgen. We zullen uw antwoorden volstrekt anoniem verwerken. Op die manier helpt u de Vlaamse overheid de situatie van mantelzorgers beter te leren kennen. De onderzoeksresultaten ondersteunen het beleid bij het uitbouwen van duurzame mantelzorg in Vlaanderen .

We rekenen op uw medewerking en danken u alvast voor uw gewaardeerde bijdrage!

Het onderzoeksteam

Reacties

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Voeg een reactie toe
Dit wordt niet getoond.