VPP on tour - Limburg - 29 mei 2017

Datum maandag 29 mei 2017
Tijdstip van 10.00 tot 14.00
Plaats ZOPP - Limburg, Corda Campus, Kempische Steenweg 293, Hasselt 3500

Ook dit jaar gaat het Vlaams Patiëntenplatform vzw weer op tour! We organiseren in iedere provincie een contactmoment met patiëntenverenigingen die actief zijn in de regio. Met deze activiteiten willen we letterlijk dichter bij onze ledenverenigingen komen, maar maken we ook graag kennis met andere patiëntenverenigingen. Bovendien maken we van de gelegenheid gebruik om jullie te informeren en te consulteren over actuele thema’s op het vlak van gezondheidsbeleid en over wat er de komende maanden op til staat.

Via het Trefpunt Zelfhulp vzw kregen we de contactgegevens van alle patiëntenverenigingen in Vlaanderen en hun lokale afdelingen.

Waar en wanneer?

Jullie zijn allemaal van harte welkom op maandag 29 mei 2017 van 10u00 tot 14u00 in ZOPP Limburg.

Adres:   ZOPP Limburg (Corda Campus Corda 1), Kempische Steenweg 293, 3500 Hasselt.

Programma

De bijeenkomst heeft twee belangrijke doelen:

  • enerzijds stellen we het Vlaams Patiëntenplatform voor aan wie ons nog niet kent en horen we graag wat er leeft binnen jullie vereniging. In het kort zijn we een platform van patiëntenverenigingen dat werkt rond verschillende thema’s zoals patiëntenrechten, geestelijke gezondheid, werkgelegenheid, verzekeringen,… Ook de aanwezige verenigingen kunnen zich voorstellen. We voorzien voldoende tijd om kennis te maken met elkaar. Zo leren de verenigingen ons en elkaar alvast een beetje beter kennen;
  • anderzijds willen we met jullie in dialoog gaan over de lopende ziekenhuishervorming. Ziekenhuizen (zowel algemene, revalidatie als psychiatrische ziekenhuizen) gaan meer en meer samenwerken in netwerken en wij willen per provincie bekijken wat dit betekent voor de ziekenhuiszorg. Welke ziekenhuizen hebben welke expertise? Welke ziekenhuizen werken reeds samen? Welke aandachtspunten zijn er bij deze samenwerking? We zijn benieuwd naar jullie ervaringen en ideeën;
  • ten slotte geven we een stand van zaken van onze antennes in Limburg en Brussel die in januari 2016 werden opgestart.    

 

09u30 Onthaal met koffie of thee

10u00 Voorstelling VPP: Wie zijn we? Wat doen we?

10u30 Kennismaking aanwezige patiëntenverenigingen

11u15 Pauze

11u30 Ziekenhuishervorming en antennes: toelichting en discussie

12u30 Lunch en netwerkmoment

14u00 Einde

Inschrijven

Inschrijven kan tot en met 26 mei 2017 bij Claudia Opdenakker via claudia.opdenakker@zopp-limburg.be of 011 94 62 20.

Per patiëntenvereniging of lokale afdeling kan je drie personen inschrijven. Om in te schrijven hoeft je vereniging geen lid te zijn van het Vlaams Patiëntenplatform vzw. Verplaatsingsonkosten worden vergoed.

Er wordt een broodjeslunch voorzien. Heb je specifieke dieetwensen voor de lunch? Laat het ons weten en wij doen het nodige!

Meer informatie

Voor meer informatie kan je terecht bij Anke Van Roost. 

Alle activiteiten >