Infomoment levenseinde

Datum donderdag 19 september 2013
Tijdstip van 19.00 tot 21.00
Plaats Vlaams Patiëntenplatform vzw, Groenveldstraat 15, Heverlee 3001, België
De laatste jaren is het debat rond levenseinde niet meer weg te denken in de media. Denk aan de talrijke verhalen over euthanasie die regelmatig opduiken in kranten en op televisie. Uit cijfers blijkt dat vandaag het stervensproces van bijna de helft van de mensen beïnvloed wordt door één of andere medische beslissing. Toch heerst nog heel wat onduidelijkheid over het thema levenseinde. Het is een onderwerp dat ons allen aanbelangt, maar vaak moeilijk bespreekbaar is.
 
Daarom organiseert het Vlaams Patiëntenplatform op donderdag 19 september 2013 een infomoment over levenseinde. Paul Destrooper van LEIF (LevensEinde InformatieForum) zal een boeiende lezing geven over de mogelijke beslissingen bij het levenseinde en over voorafgaande zorgplanning. LEIF is een initiatief van mensen en verenigingen die streven naar een waardig levenseinde voor iedereen, waarbij respect voor de wil van de patiënt voorop staat.
 
Houden volgende vragen je bezig:
 
- Hoe vul ik een wilsverklaring betreffende euthanasie in?
- Kan ik later bepaalde handelingen en onderzoeken weigeren wanneer ik zelf op dat moment niet meer in staat ben om die te weigeren?
- Ben ik in de terminale fase van mijn ziekte of ben ik stervende als er over palliatieve zorg gesproken wordt?
- Hoe kan ik er zeker van zijn dat mijn laatste wensen gevolgd zullen worden?
 
Kom dan zeker naar het infomoment over levenseinde!
 
Deelname is gratis, maar we vragen wel om even een seintje te geven indien je aanwezig zal zijn. Laat ook even weten met hoeveel personen je komt. Dit liefst ten laatste op vrijdag 13 september.
Stuur een mailtje naar sarah.defloor@vlaamspatientenplatform.be of bel even naar 016 23 05 26.

Alle infomomenten >
Alle activiteiten >