Denkdag kinesitherapie

Datum zaterdag 15 september 2018
Tijdstip van 11.00 tot 14.00
Plaats Vlaams Patiëntenplatform vzw, Groenveldstraat 15, Heverlee 3001, België

Personen met een chronische ziekte liggen vaak uren op de behandeltafel bij de kinesitherapeut. Deze behandelingen zijn onder andere nodig om je spieren te versterken, om een betere bloedsomloop te verkrijgen maar vooral om een kwaliteitsvoller leven te hebben! De vele uren die je doorbrengt met je kinesitherapeut maken dat hij vaak een vertrouwenspersoon is van patiënten.

We hebben dan misschien wel een goede relatie met onze kinesitherapeut, de financiering van de behandelingen verloopt minder vlot. Denk maar aan de beperkte terugbetaling voor sommige aandoeningen, de strenge toekenningsvoorwaarden, de administratieve last bij verlenging van een attest enzoverder.

Om deze knelpunten in kaart te brengen organiseert het VPP op zaterdag 15 september een denkdag. Welke knelpunten ervaar jij binnen de kinesitherapie? Verloopt de terugbetaling goed? Moeten de criteria van de toekenning veranderen? Hoe kunnen kinesitherapeuten zich in de toekomstige eerste lijn organiseren? Deze en nog heel wat andere vragen komen aan bod op onze denkdag. Iedereen heeft de kans om zijn ervaringen te delen. Het VPP gaat hier vervolgens mee aan de slag!

Noteer deze datum alvast in je agenda! De denkdag gaat door van 11u tot 14u in de lokalen van het VPP in Heverlee. Een uitnodiging volgt later! 

Deze activiteit is enkel toegankelijk voor de leden van de patiëntenverenigingen die aangesloten zijn bij het VPP.

Alle activiteiten >