Denkdag gegevensdeling binnen de GGZ - 27 april

Datum donderdag 27 april 2017
Tijdstip van 13.00 tot 16.00
Plaats Vlaams Patiëntenplatform vzw, Groenveldstraat 15, Heverlee 3001, België

Op donderdag 27 april van 13u00 tot 16u00 organiseren we een denkdag over het elektronisch delen van psychiatrische/psychologische gegevens.

Vanuit verschillende werkgroepen is men ijverig bezig om te komen tot een gedeeld elektronisch dossier met de patiënt. Het is belangrijk om hiervoor spelregels vast te leggen, zodat het voor zorgverlener en patiënt duidelijk is op welke manier met deze gegevensdeling moet worden omgesprongen.

We willen graag een antwoord krijgen op vragen zoals:

  • Hoe wil je dat je gezondheidsgegevens worden gedeeld?
  • Wat als er informatie in je dossier staat over andere personen?
  • Moet de arts alle informatie delen met jou of mag die informatie (gedurende een beperkte tijdsspanne) achterhouden?
  • Moeten de persoonlijke notities van een arts ook worden gedeeld met de patiënt?
  •  …

Er worden ook denkdagen georganiseerd rond eHealth in het algemeen (28 maart en 20 april), maar aangezien psychiatrische gegevensdeling mogelijks (nog) gevoeliger ligt, voorzien we hiervoor graag een apart moment. Graag willen we deze onderwerpen verder verduidelijken en met jullie bespreken. Nadien nemen we jullie ideeën mee naar de discussies en in het standpunt dat het Vlaams Patiëntenplatform en OPGanG hierover zullen ontwikkelen.

PRAKTISCH

De denkdag (donderdag 27 april, 13u00 tot 16u00) vindt plaats in de lokalen van het Vlaams Patiëntenplatform, Groenveldstraat 15 te 3001 Heverlee. Verplaatsingsonkosten worden vergoed.

Deze activiteit is gericht op de leden van OPGanG. Inschrijven kan bij Else Tambuyzer via else.tambuyzer@vlaamspatientenplatform.be of 016 23 05 26 vóór 24 april

Alle activiteiten >