Boekvoorstelling 'Meer dan mijn ziekte'

Datum dinsdag 15 oktober 2019
Tijdstip van 19.00 tot 22.00

Wat weten we over de kwaliteit van ons gezondheidssysteem? Is Cover Meer dan mijn ziektehet de nieuwe standaard dat patiënten participeren of zijn er ook grenzen aan participatie? Zijn ervaringsdeskundigen betweters, pottenkijkers of experten?

In het boek ‘Meer dan mijn ziekte’ zoekt Ilse Weeghmans, directeur van het Vlaams Patiëntenplatform, naar antwoorden op actuele vragen uit het gezondheidsbeleid met patiëntenverenigingen, beleidsmakers, vertegenwoordigers van de zorgsector en academici.

In het boek blikken we terug op de realisaties van het Vlaams Patiëntenplatform, maar we bekijken ook welke noden en knelpunten nog moeten worden aangepakt. Bovendien geven we een gezicht aan de leden van onze patiëntenverenigingen. Hoe is het om te leven met een chronische ziekte?

Kom naar de boekvoorstelling op 15 oktober 2019

 
Op 15 oktober stellen we het boek ‘Meer dan mijn ziekte’ voor in het Provinciehuis in Leuven vanaf 19u.
 
Programma
 
  • 19u Onthaal
  • 19u30 Voorstelling boek en welkom door Ilse Weeghmans, directeur Vlaams Patiëntenplatform
  • 19u50 Debat met: Margot Cloet (gedelegeerd bestuurder Zorgnet-Icuro), Jo De Cock (administrateur-generaal RIZIV), Hilde Deneyer (algemeen directeur Vlaams Apothekersnetwerk), Dirk De Wolf (administrateur-generaal Agentschap Zorg en Gezondheid), Marc Moens (erevoorzitter Belgische Vereniging van Artsensyndicaten), Luc Van Gorp (voorzitter CM), Greet Van Kersschaever (ondervoorzitter Domus Medica), moderator: Guy Tegenbos.

    In het debat komen vragen aan bod als: Hoe behoudt het VPP haar kritische, onafhankelijk stem? Hoe laten we patiënten participeren zonder dat we ze ‘leegzuigen’? Betalen we ervaringsdeskundigen in de toekomst zoals we dat met consultants doen? Hoe kan patiëntparticipatie structureel ondersteund worden in Vlaanderen? Moet transparantie over kwaliteit van zorg afgedwongen worden?
  • 20u20 Terugblik op 20 jaar Vlaams Patiëntenplatform
  • 20u30 Patiënten en patiëntenparticipatie. Een gesprek met Eddy Claes  (patiëntenvereniging de Maretak), Ingrid Jongeneelen  (patiëntenvereniging UilenSpiegel), Willy Schepers (patiëntenvereniging Wildgroei), Sybiel Verstraete (MS-Liga en lid van de raad van bestuur van het VPP).
  • 21u Slotwoord en receptie met bubbels en hapjes
 
Schrijf je in
 
Wil je je inschrijven voor de boekvoorstelling? Vul dit formulier in voor donderdag 10 oktober, 12u!
 
Praktisch
 
Wanneer: 15 oktober van 19u-22u
 
Waar: Provinciehuis, Provincieplein 1, 3000 Leuven
 
Bereikbaarheid: Het provinciehuis ligt op loopafstand van het trein- en busstation van Leuven. Kom je het station buiten gewandeld, ga dan naar links over het Roger Van Overstraetenplein. Met de auto kan je parkeren onder het Provinciehuis. Geef je ticket voor je vertrek af aan het onthaal, dan krijg je korting. Mensen met mobiliteitsproblemen kunnen voor het gebouw parkeren (3 plaatsen) en ook onder het Provinciehuis zijn enkele plaatsen voorzien. Meer info over de bereikbaarheid vind je op dit plannetje.

Alle infomomenten >
Alle activiteiten >